neděle 27. dubna 2014

Expendables 2

Co může být pro fanouška bojových filmů lepší než to, když se všichni jeho hrdinové sejdou v jednom filmu? Leda to, že ten film je boží, má dost vtipných hlášek a super soubojů.
Ve filmu, ke kterému psal scénář Sylvester Stallone aka Rocky a Rambo, hrají Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Jet Li, Jason Statham, Scott Adkins, Dolph Lundgren, Bruce Willis, dokonce i samotný Chuck Norris.
Zdroj: http://freehddesktop.com/movie-wallpaper/best-expendables-3-upcoming-movie.html
Film je naprosto skvělý! Výborný je rozlišení dobra a zla, viz zápasy mezi Scottem Adkinsem (-) a Jasonem Stathamem (+) nebo JCVD (-) vs Stallone (+). Jeden z dvojice zastupuje dobro a ten druhý zlo. Oba zápasy byly skvělý, jen jsem nevěděla, komu fandit, všichni herci jsou mí hrdinové. Vyskytovaly se tam i super kopy, což jsem jako taekwondista ocenila.
Škoda, že tam Jet Li byl vážně jen chvíli, mám ho ráda. 
Také se mi líbilo popichování mezi Stathamem a Stallonem.
Ačkoliv jsem moc neměla ráda Arnieho, tady se mi vážné líbil, jak například vytrhl dveře Smartu (tím přijel Willis) a prohlásil, že i jeho bota je větší než to auto.
Není to ale jen o bojovém umění, hodně se tam taky střílí.
Sem tam se ve filmu objeví i Chuck, nejlepší je jeho úplně první vstup na scénu: postřílí spoustu lidí, zachrání tým postradatelných, vychází z kouře a hraju k tomu theme song z Hodný, zlý a ošklivý. Pecka.
Taky musíme brát v úvahu věk všech borců. A pořád válí, Statham je mezi nimi mladík.
Zdroj: http://thrivin.tumblr.com/post/46175854022/age-is-not-an-excuse-expendables-expendables
Zdroj: http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20483133_20439865_21195940,00.html
Pár hlášek:
(Tým se převleče za mnichy) Statham: "Z moci mi svěřené vás prohlašuji za muže a nůž." a probodne druhého.
(Tým rozstřílí posledního protivníka) "Odpočívej po kouskách."
A dělají si legraci i sami ze sebe, například vtipem s kobrou a Chuckem Norrisem, nebo pár hláškami. Viz: Stallone: "Tohle přece patří do muzea." - Arnie: "Jako my všichni."

Už se točí i 3. díl, v něm byl jako další měli hrát Harrison Ford, Antonio Banderas nebo Mel Gibson. Popravdě moc netuším, co tam budou dělat.

A Bruce Lee je hrdina, který jim tam chybí...bohužel.
Zdroj: http://madelainemuaythai.wordpress.com/2014/02/18/from-bruce-lee/

Žádné komentáře:

Okomentovat